Plug&Test Lab for elektriske energilagringsystemer

Det er et stort behov for batteritest løsninger som er raskt tilgjengelige og effektive. Weiss Technik tilbyr frittstående testkamre for testing av litium-ion batterier, med navn Plug&Test Labs. Plug&Test Labs integreres effektivt i containere, og er designet for å utføre en rekke elektriske og fysiske tester på batteriene, batteristyringssystemet og individuelle komponenter. Disse inkluderer for eksempel tester for lading og utladingssykluser, simulering av ulike klimatiske forhold eller hele sesonger, og isolasjons- og lekkasjetester. Alle data kan enkelt leses ut og føres direkte inn i en database eller gjøres tilgjengelige for videre behandling og analyse.

Containeren

Standardcontainerne som brukes er tolv meter lange og blir levert med lastebil. De tilbyr laboratorieplass på rundt 30 m2. Fullt utstyrt med hensyn til klimakontroll, kan Plug&Test Lab produsere temperaturer mellom -40°C og +80°C med en temperaturforandringshastighet på 3 K/min. Fuktighetsnivåer på 10% til 95% relativ fuktighet kan simuleres. Mulige bruksområder spenner fra korte end-of-line tester til prototypetesting og langtidsforsøk. Systemene tillater alle norm-kompatible temperatur- og klimatiske tester av kjøretøybatterier.

Containeren er forsterket mot høyt trykk. Trykkavlastningsflapper og en bruddskive slipper ut gasser på en kontrollert måte dersom det oppstår overtrykk. Alle kabler og slanger er beskyttet med sikre silikonplugger og deksler. En tett sifong forhindrer gasslekkasje ut i dreneringssystemet under høyt trykk.

Kompakt på utsiden, mye plass på innsiden 

Til tross for de kompakte eksterne dimensjonene til en 40″ container, inneholder systemet et komplett testlaboratorium inkludert testkammer, batteriladings-/utladingsenhet, måleteknologi, teststativ automatisering, kjølevannsbehandling og operasjonsstasjon. Den leveres med semitrailer og kan enkelt flyttes senere om nødvendig. Alt som kreves for installasjon er en betongoverflate og de nødvendige tilkoblingene.

Brannsikkerhet

En av de tekniske utfordringene som testsystemer for litium-ion-batterier står overfor er brann- og eksplosjonsbeskyttelse. Defekte eller overbelastede høyspenningsbatterier kan ta fyr, og derfor er Plug&Test Labs utstyrt med sikkerhetssystemer i samsvar med Fare nivå 6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *