Klimaskap finnes i mange varianter og størrelser, og alle som arbeider i en eller annen form for testmiljø vil sannsynligvis på et eller annet tidspunkt komme i kontakt med en av dem. Enten det er et mindre klimaskap beregnet på bruk i laboratorium eller store løsninger for bruk innen offshoreindustrien eller testmiljøer for industri generelt.
De fleste av disse løsningene er bygget opp rundt en ferdig løsning som enkelt kan tilpasses hvert enkelt behov, eller som en ferdig enhet fiks ferdig til bruk. Det er nesten ingen grenser for hva som er mulig å få til, og det er bokstavelig talt, kun fantasien som begrenser mulighetene.
Forskjellige størrelser
Noen av de største serieproduserte miljøskapene finner man flere i størrelsesorden tilsvarende en forholdsvis stor container, beregnet på testing av blant annet biler og større konstruksjoner bygget for bruk i spesielt utsatte områder.
Videre finnes det en del kammer bygget inn i bygninger, og det er ikke uvanlig at disse har en størrelse på mellom 50 og 100 kvadratmeter, kanskje enda større, litt avhengig av bruksområder, som for eksempel simulering av vekstmiljø for planter i stort omfang.
Verdens største?
Men ingen av disse slår vakuumkammeret NASA har bygget ved Neil A. Armstrong Test Facility i Sandusky, Ohio i USA. Det er bygget spesielt for å teste satelitter før oppskytning, for å forvisse seg om at de fungerer som forventet under de forholdene som råder i verdensrommet. Og det er ikke småtterier man kan simulere i dette rommet, som er ikke mindre enn 37,18 meter høyt, og har en diameter på hele 30,48 meter. Hvilket gir et rominnhold på imponerende 22.653 kubikkmeter.
Videre kan kammeret tømmes helt for luft så det oppstår totalt vakuum, og det kan operere med temperaturer fra –160 °C opp til 80 °C. Et spenn på hele 240 °C.
I tillegg til dette kan kammeret simulere både termisk stråling og solvind, for å etterligne forholdene i verdensrommet så presis som mulig, og helt uten å risikere utstyret man ønsker å teste.
Og på toppen av det hele, det er faktisk mulig å leie fasilitetene, alt man behøver å gjøre er å kontakte NASA og bestille en tid. Det skal imidlertid sies, at det høyst sannsynligvis koster en del, og ventetiden er forholdsvis lang, så hvis det ikke er så alt for stort og komplekst man ønsker å teste ut, kan det sannsynligvis lønne seg å se seg om etter en løsning her i Norge.
Spør gjerne
For med mindre man er i romfartsbransjen og trenger et miljøkammer i den størrelsen, finnes det garantert miljøskap som passer perfekt for nettopp den bruken man ønsker for å løse de oppgavene man står ovenfor.
De fleste leverandørene av klimaskap har lang og bred erfaring innen de fleste variantene som finnes og er mer enn behjelpelige med å finne den beste løsningen for det behovet man har. Og skulle man bare ha behov for et klimaskap i en kortere periode, kan det hende det kan formidles kontakt med en som allerede har et slikt skap om korttidsleie av dette, eller det vil være mulig å leie et av en leverandør, slik at man ikke behøver å måtte investere i et nytt kun for engangsbruk.
Kuldespesialisten AS bistår mer enn gjerne med rådgivning i forhold til enhver forespørsel vedrørende dette, og stiller med mange års erfaring og bred kunnskap innen det fagfeltet klimasimuleringer tross alt er.
Er det noe vi kan hjelpe deg med?
Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat! Vi har lang og bred erfaring, og kan sammen finne den perfekte løsningen for deg og din bedrift. Kontakt oss her.