Fordeler med å installere kjølerom

Til tross for at institusjoner og serveringssteder har brukt dem i årevis, har kjølerom av en eller annen grunn aldri helt fått den samme populariteten i det private markedet. Hvilket egentlig er merkelig, for det er mange fordeler med en slik installasjon.

Kjøl og frys

Først, la oss skille mellom de to typene kjølerom. Det er kjølerom som holder en jevn temperatur på rundt fire grader celsius, som et hvilket som helst annet kjøleskap, og det er fryserom som holder minus 20 grader celsius.

Bruksområdene for begge disse er de samme som ved helt vanlige kjøle- og fryseskap, de er beregnet på å holde mat nedkjølt, enten over kortere eller lengre tid.

Fordeler med kjølerom

Fordelene med disse rommene er opplagte. De rommer mye mer enn tradisjonelle kjøle- og fryseskap, og mange er bygget inn i boliger eller lokalitetene de skal være i, slik at du kan gå inn i dem og sette fra deg ting. Tenk deg bare å komme hjem fra handleturen, men i stedet for å pakke ut alle matvarene med det samme, kan du bare sette fra deg handleposene på en hylle i kjølerommet og gjøre det senere.

Spare penger

I motsetning til hva mange tror er det faktisk også mulig å spare en del penger ved å installere enten et kjølerom eller et fryserom. Spesielt større husholdninger vil kunne merke dette, da energibehovet vanligvis ikke er høyere enn hvis du satte inn to kjøleskap i et kjøkken, for selv om lagringskapasiteten er betraktelig større enn i et tradisjonelt kjøleskap, vil den spesielle konstruksjonen i et kjølerom likevel bidra til at det holder seg kjølig selv med små kjølemotorer.

En vanlig feil mange gjør er å åpne kjøleskapet, og la det stå åpent så lenge man tar mat ut eller setter inn, hvilket gjør at kulden hurtig forsvinner ut i rommet og det brukes en del strøm for å kjøle det ned igjen.

Dessuten kan du med et slikt rom handle inn betraktelig større kvanta på tilbud, så her kan det være mange penger å spare på et kanskje allerede anstrengt matbudsjett.

Enkle løsninger

I utgangspunktet er et kjøle- eller fryserom en forholdsvis enkel sak å installere i hjemmet. Ønsker du et helt rom avsatt til dette kan det enkelt etterisoleres med spesielle elementer tilpasset størrelsen de skal installeres i, og selve jobben er gjort på et par dager, litt avhengig av hvilke kravspesifikasjoner du ønsker.

Det finnes også enkeltstående løsninger som for eksempel hjørneskap som er beregnet på å settes inn i et allerede eksisterende kjøkken, på samme måte som et vanlig firkantet tradisjonelt kjøleskap. Disse hjørneskapene fungerer stort sett også på samme måte, og kan flyttes ved behov, og du kan enkelt ta dem med deg ved for eksempel flytting.

Norskproduserte kjølerom fra Thermocold AS

Kuldespesialisten fører norskproduserte kvalitets kjølehjørner, kjølerom og kjøleaggregater fra Thermocold AS. Enten du trenger standard kjølehjørne eller kjølerom lagd på mål, så kan dette fremskaffes på kort tid. Kjøleaggregatene kan leveres som kompakt stikk i veggen aggregater, eller som split aggregater, hvor fordamper og kjølemaskin sitter adskilt. Aggregatene kan leveres som luftkjølte eller som vannkjølte knyttet til gulvvarmesystem eller buffertank til varmtvannsbereder. Vi kan levere til private, barnehager, kantiner og storkjøkken.

Spør oss i Kuldespesialisten

Hvis du leker med tanken på å få installert et eget kjøle- eller fryserom, eller bare er nysgjerrig på hvilke fordeler og eventuelle ulemper dette vil medføre for deg, anbefales det å ta kontakt med en kjølemontør for å høre nærmere om hvilke muligheter du har i nettopp din bolig. Ta kontakt med Kuldespesialisten her – vi hjelper deg!